Rijdende concertzaal Classic Express komt naar de Wereldwijzer

  • Rijdende concertzaal Classic Express komt naar de Wereldwijzer

Op 17 februari wonen de leerlingen van de Wereldwijzer een concert bij in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours.  Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium waar de muzikanten en de presentator plaatsnemen.

De Classic Express, die op het Stationsplein in Budel-schoot komt te staan, is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed en beschikt over de nieuwste technieken op gebied van licht, beeld en geluid. Aan boord spelen de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (vanaf 12 jaar). Een jonge presentator betrekt de kinderen bij het concert, waardoor de kinderen een aandeel hebben in de uitvoering.

Tijdens voorbereidende muzieklessen op school, gegeven door een vakdocent muziek, studeren de schoolkinderen een muziekstuk in dat ze aan boord samen met de musici uitvoeren.

De komst van Classic Express is onderdeel van het project 'Kunst en cultuur in het basisonderwijs'. Doel is om kinderen op een speelse, ongedwongen manier voor de eerste keer in hun leven kennis te laten maken met klassieke muziek.

Terug naar het overzicht

Open dag op woensdag 27 ...

Open dag op woensdag 27 januari

Open dag woensdag 27 januari

Schoolontbijt

Schoolontbijt

Schoolontbijt

Dag van de leerkracht: ...

Dag van de leerkracht: verwennerij door de Ouderraad

Vandaag is het de Dag van de Leerkracht.